WELKOM

Wij zijn een judoschool die ruimte biedt aan de judo-ontwikkeling en beleving voor iedereen van jong tot oud. Vanaf 5 jaar kan de judosport bij ons beoefend worden. De allerkleinsten zijn van harte welkom bij onze Tuimel Appeltjes lessen.

Het team

 

Heb je vragen? Neem contact op met Steven Appels. Je kunt hem bereiken op 06-11531785. 

judoschool Appels begroet

Waarom Judo

Na 25 jaar les te hebben gegeven vind ik het 'samen Judo' verhaal het beste illustreren waarom judo geschikt is voor iedereen. Het is een waargebeurd verhaal waarin de tijdloze en immer populaire waarden van judo prachtig bijeenkomen.

Het is een verhaal waarin respect, saamhorigheid en begrip samensmelten. Het maakt ook goed duidelijk wat Ju-Do betekent: “The gentle way”. Deze Engelse vertaling van judo vind ik persoonlijk mooier dan de Nederlandse vertaling “De zachte weg”. Die laatste vertaling dekt de lading toch niet helemaal >>>

judoschool Appels begroet

OP JUDO

Een aantal jaren geleden stonden mijn assistent en ik met veel passie les te geven in een gymzaal in Medemblik aan de jongste groep judoka. Er was die ochtend een nieuw jongetje met zijn moeder naar judo gekomen. Deze jongen was net klaar met zwemmen en zijn moeder vond het tijd dat haar zoon zich zou oriënteren op een toekomstige sport.

Een eerste proefles judo was een logisch gevolg. Tijdens deze les ging de band van dit jongetje los. Dit is iets wat heel vaak gebeurt en vaak komen de jongere judoka dan naar hun leraar om de band weer te laten knopen. Nu echter niet >>>

judoschool Appels begroet

Samen Judo

Het ging nu anders. De nieuwe judoka was aan het trainen met een judoka die al 2 jaar op les zat. De oudere judoka ging op zijn knieën zitten en zei tegen de nieuwe judoka: “Kom maar, ik zal jouw band op de juiste manier vastmaken”.

Ik bekeek dit machtige schouwspel en ik seinde naar mijn assistent. Ik gloeide van trots en bedacht me dat het niet veel mooier en intenser ging worden die ochtend.
Judo - Respect en discipline
Steven Appels
Eigenaar/ Judoleraar

judoschool Appels op de mat

Jong en oud komen samen, bewegen, werken aan techniek, discipline en respect bij onze lessen in:
JUDO

judoschool Appels begroet

SPONSORS

Wij zijn blij met onze sponsors. Natuurlijk kunt u ook sponsor worden van onze judoschool. Dat kan al vanaf een klein bedrag, maar ook met diensten die voor u als vakmens “appeltje – eitje” zijn, maar voor ons erg kostbaar. Lees snel verder op onze pagina sponsors!
ONZE HOOFDSPONSOR IS:

DE VOORDELEN VAN
JUDO

  • Jong en oud samen
  • Een echte contactsport
  • Samenwerken
  • Discipline en respect voor elkaar
  • Positieve insteek
  • Uw talent benutten binnen de mogelijkheden per individu
  • Zelfverzekerder worden
  • Een (h)eerlijke hobby
MC De Muiter
Admiraliteitsweg 6A
1671 JA Medemblik
KvK: 37143833
BTW: NL1878.25.555.B.01 
 

Judoschool Appels 
Sportief gezien de beste keus!